29.08.2019

Asmedia Asm1061 Drivers For Mac

Zitat von im Beitrag I have few questions about Asmedia 106x Sata controller. I have one little older computer with just sata 2 connectors on motherboard, so i purchase pcie x4 gen 2 card with Asmedia (Sata) and Etron (USB 3.0) from Delock company.

I have installed this card into pcie x16 gen 2 slot. Everything went fine, installed drivers in Windows 10 64bit, driver version is 3.1.7.0 -.

I have firmware version 0.951. My ssd disk is Samsung 840 Evo 128gb which i also have in another computer, where i have normal sata 3 connectors.

So i did little tests with Samsung magician and Crystal Disk Mark 5. SSD disk is little faster like on sata 2 connector, but still slow. I get slow randon read (IOPS) and random write, but overall everyhing little slower than it should be (normal). Some tests are even slower than on my sata 2 connection before, not much, but anyway. Is there anything i can try, still try any other version of firmware or this is not the case?

The package provides the installation files for ASMedia 106x SATA Controller Driver version 3.1.7.0. In order to manually update your driver, follow the steps below (the next steps): 1. Searching around online, I can't find a newer/better ASM1061 driver. Guy putting the same card in a MAC and getting FAR better results (plus the fact. That would be down to a driver issue with that particular ASMedia chip. ASMEDIA ASM104X USB 3.0 HOST CONTROLLER DRIVERS FOR MAC - You may use the Software only on Dell computers or devices, with the exception of mobile device application software specifically designed by Dell to be run on non-Dell hardware.

I can't update firmware thru bios, so i was updating firmware with usb stick and rom files. Is this performance i can get most out of this pcie card and only sata 3 connectors on motherboard works like they should? Older third party controllers like Asmedia are very slow, i don`t think there is any fix for this:( EDIT by Fernando: Unneeded parts of the fully quoted text removed (to save space). I have few questions about Asmedia 106x Sata controller. I have one little older computer with just sata 2 connectors on motherboard, so i purchase pcie x4 gen 2 card with Asmedia (Sata) and Etron (USB 3.0) from Delock company.

I have installed this card into pcie x16 gen 2 slot. Everything went fine, installed drivers in Windows 10 64bit, driver version is 3.1.9.0 -. I have firmware version 0.951. My ssd disk is Samsung 840 Evo 128gb which i also have in another computer, where i have normal sata 3 connectors. So i did little tests with Samsung magician and Crystal Disk Mark 5. SSD disk is little faster like on sata 2 connector, but still slow.

I get slow randon read (IOPS) and random write, but overall everyhing little slower than it should be (normal). Some tests are even slower than on my sata 2 connection before, not much, but anyway. What i have tried so far: -tried few different firmware versions (3.02. 3.7.0.), but didn't have any success, firmware update went fine, i can see new version installed at boot, but ssd is not recognized by bios then, so i was stuck at boot, before windows loads.was installed back 0.951 version, disk was recognized back -my system is very clean, all drivers updated, no additional programs running in background. Is there anything i can try, still try any other version of firmware or this is not the case?

Asmedia 106x Sata Host Controller

I can't update firmware thru bios, so i was updating firmware with usb stick and rom files. Is this performance i can get most out of this pcie card and only sata 3 connectors on motherboard works like they should? My specs; Windows 10 Home 64bit, DFI LP UT P45-T2RS mobo, Intel Quad 9400, 8gb ram, ssd samsung 840 evo 128gb.

Delock card: Thanks for any kind of information or suggestion:) Best, Matej The controller is 1061 which bridges just a single pcie lane, so you'll be limited to 3Gb/s per port unfortunately, (little bit misleading in my view). The 1062 can bridge 2 lanes so likely the 370 fw turns it into a 1062R (Raid controller). I flashed the 370 fw onto Sabertooth 990FX one time and it caused a new (ghost?) PCI-e OpRom to appear in my bios. Zitat von im Beitrag.

Some time ago I bought an ASmedia 106x PCIe extension card with 2 internal SATA ports and 2 external USB3 ports. This to have some additional SATA ports to connect an extra internal drive (there are 2 on the main board, but they are in use by DVD drive and primary HD) and some add. USB3 ports I installed the drivers supplied with the card and the USB3 ports are working (one of them is in use with an external HD and it is functioning correctly), but when I connect an internal Samsung SATA HD on one of the SATA ports, the PC does not start. It starts until the building up of the Windows logo but then stops. The only way to go on is to stop the PC by pushing the Start-Stop button for a while. When I start it again it goes in “start repair” mode.

I can connect the SATA plug of the internal HD when PC is running ('hot plug'). The drive then is seen as an USB drive (shown in “safely remove USB drives”), but I think it is not a good way to start and stop it this way (beside the impact on the cooling process, because I need to keep the PC case open). Via “Drivermax” I got an update of the SATA driver fort his card, but during the installation the PC shut down with a “blue screen”, after an automatic restart in Configuration/devices the SATA controller was shown at disc controllers; (that seemed good, but the Samsung HD was not yet connected; first check if card is accepted and ports are available, but now the USB ports are no more detected. Then I stopped the PC the normal way hoping that a restart would correct the situation. The PC starts up normally; it builds up the complete logo but before the start-up process is complete the PC stops and goes to start-up repair mode. I let it continue the repair and the PC starts up normal again, but after start up is complete the USB 3 ports neither the SATA ports (of the card) are available The ASmedia 106x USB3 ports are in the Configuration/devices list but didn’t work. I let the PC look for suitable drivers of these USB3 ports and they are working again But the SATA ports are not available yet and SATA drivers for the ASMedia 106x seems to be not compatible with the PC.

May be someone has a luminous idea to make the SATA ports available? Is flashing of the card as mentioned by Phil Smith on 28 aug 2014 in this topic( ) may be an idea?

Gerrit-B EDIT by Fernando: Fully quoted posts moved into 'spoilers' (to save space within this thread). Hi guys, I would like to share my lately experiences with the Asmedia, maybe it helps in some case. I am also interested in a speedup of this controller, since its the only SataIII ports on my mainboard, but I gave up using a while ago since the result was terrible, worse than native SataII. Lately I found a BIOS update for my board with this Zitat 2. This BIOS fixes the following problem of the previous version: - Update CPU AGESA code. Improved ASMEDIA SATA 6G performance.

I made some benchmark and found the Asmedia performance still doesn't match SataIII specs, but increased now over SataII. Since extracting the the rom doesn't show something new here (still an ordinary 0.95) I digged some information from. It seems my older board bios linked only 1 lane to the controller, this limits to 250MB/s. Since I update, it shows the Asmedia Gen2 message while booting (as one guy in the msi forum mentioned) and performance is better than SataII.

An mod with 0.97 doesn't bring higher performance, but it may fix some things. But I also have one weird effect since I update. My SSD shows SMART temperature 128°C on the native SataII controller. On Asmedia temperature is normal. Win10 Pro x64 Microsoft native AHCI driver on both controller Zitat von im Beitrag Zitat von im Beitrag. I have installed this card into pcie x16 gen 2 slot.

Everything went fine, installed drivers in Windows 10 64bit, driver version is 3.1.7.0 -. I have firmware version 0.951. SSD disk is little faster like on sata 2 connector, but still slow. I get slow randon read (IOPS) and random write, but overall everyhing little slower than it should be (normal). Some tests are even slower than on my sata 2 connection before, not much, but anyway.Is this performance i can get most out of this pcie card and only sata 3 connectors on motherboard works like they should? Older third party controllers like Asmedia are very slow, i don`t think there is any fix for this:(.

Zitat von im Beitrag i just subscribed to your forum. I can confirm that using firmware 'asm106xfirmwareN0951 works! On this card ASM1061 however installing firmware 3.7 didn't and caused bsod hanging and terrible read/write speeds.

Mac

Also the factory installed firmware 0.931 gave problems. i updated the drivers to the latest asmediaasm3.1.9.0 for windows 10 Station Drivers has the Firmware mentioned above,.0951, Don't search the Web for it, there are many Malware infected sites purporting to have it, Avast was just rather busy for me stopping them.

This my first post here and I'm new when it comes to firmware. I see that all the 'ROMs' you have posted are actually just the.bin files. From what I read in another thread one would need an ms-dos bootable disk with the.bin,.rom.,.spi.exe, ahci.bat, dos4gw.exe, etc. Files to update the firmware of a chip on a discrete (PCIEx) card.

Where do I get the other files? In my case I have a PCIe2x4 SATA 3 controller with an Asmedia 106x chip on it. It currently has the firmware.951. Is there a way for me to upgrade to.954 or.97. My drivers are 3.1.9, which I believe are the latest.

I have been trying to troubleshoot intermittent BSODs after the system (windows 10 pro) wakes up from the S3 Sleep (KERNELDATAINPAGEERROR, CRITICALPROCESSDIED, CRITICALPROCESSDIED(volmgrx.sys)) Can I upgrade the firmware? Device IDs: PCI VEN1B21&DEV0612&SUBSYS10601B21&REV01 PCI VEN1B21&DEV0612&SUBSYS10601B21 PCI VEN1B21&DEV0612&CC010601 PCI VEN1B21&DEV0612&CC0106.

You can install the USB 3 chipset driver and the SATA chipset driver. Both revisions on station-drivers are newer than what ASUS offers via their download section for the board. Edit: Tested the XHCI firmware update, too.

It works as expected. In U3Firmware directory run 'firmware.exe' and it will inform you if you need the update or not. (Mine did) (For what it's worth the firmware update v110914 is the latest, and is sourced from ASUS. Not sure which board it came with but I've confirmed they are exact same chipset.). I have been having issues with my USB3.0 and XHCI controller.

Quirky crap like disappearing drives, etc. Anyway, I found the below site (Station-Drivers) and they had updates that were newer than what was available on the Asus site. Just figured I would share if anyone else needs / wants to update their firmware or drivers. It seems to have solved the issues that I was having: Hi, I seem to be having the same problem as you had with my Maximus V mobo. Downloaded the files from Station Drivers, could you guide me on the steps, ie did you install the driver or firmware. Thanks Newbie. THE SOLUTION TO FREEZES - LOCKDOWNS - RANDOM DISCONNECTINGS OF HDD CONNECTED VIA USB 3.0 ENCLOSURE TO ASMEDIA CONTROLLERS I have searched all the internet for the last 5 days for a solution regarding my random disconnecting/reconnecting of my HDD connected to Asmedia Controllers via USB 3.0 enclosure.

I did all the following without any luck: - Updated the BIOS of my MB (Asus P8z68 V-Pro) - Updated the firmware of AsMedia ASM 104x contoller - Updated the drivers of Asmedia ASM 104x controller - Lowered the PCIe frequency to 100Mhz - Changed cables - RMAd the USB 3.0 enclosure Nothing worked until i bumped against the following forum: As they proposed, I uninstalled all the programs that check the SMART data of all connected hard drives occasionally and voila, NO MORE RANDOM DISCONNECTINGS!!!!! Try it out and spread out the word!!! ### Asmedia xHCI firmware update Has anyone tried `Asus USB 3.0 FW Update Tool v2.0.exe` (Version 120816-02-02-06D Pour Windows Xp/Vista/7/8 32/64bits)? Why isn't this software updated through the EFI update? Are there other non-EFI firmware updates for the board? Running Asmedia.exe returned a message similar to 'The update didn't complete'.

Running `20121108FWUpg1181/ASM104FWUpdate.exe` seem to write `xHCIv12081602026D.bin`to the device. ### ASMedia xHCI Controller issue Problems that this update resolve are described at ### System Asus P8Z77-M Pro. Asmedia xHCI firmware update Has anyone tried `Asus USB 3.0 FW Update Tool v2.0.exe` (Version 120816-02-02-06D Pour Windows Xp/Vista/7/8 32/64bits)? Why isn't this software updated through the EFI update? Are there other non-EFI firmware updates for the board? Running Asmedia.exe returned a message similar to 'The update didn't complete'. Running `20121108FWUpg1181/ASM104FWUpdate.exe` seem to write `xHCIv12081602026D.bin`to the device.

ASMedia xHCI Controller issue The issue that prompt me to update the software is described at System Asus P8Z77-M Pro Thanks for pointing this out! Update also works 100% correct on Rampage 4 Extreme. As far as I know the only firmware outside of the BIOS/EFI you can update on the R4E are: Intel Management Engine FW, GbE FW (both also part of BIOS), ASMedia USB3 FW & ASMedia SATA FW. You can install the USB 3 chipset driver and the SATA chipset driver.

Both revisions on station-drivers are newer than what ASUS offers via their download section for the board. Edit: Tested the XHCI firmware update, too. It works as expected. In U3Firmware directory run 'firmware.exe' and it will inform you if you need the update or not. (Mine did) (For what it's worth the firmware update v110914 is the latest, and is sourced from ASUS. Not sure which board it came with but I've confirmed they are exact same chipset.) Why did you say that, in properties the Modified Date of xHCIv110914000251.bin is Wednesday, ‎September ‎28, ‎2011, ‏‎11:32:10 AM, Modified Date of xHCIv110930000253.bin is Friday, ‎September ‎30, ‎2011, ‏‎3:22:31 AM and from ASUS tool Modified Date of xHCIv12081602026D.bin file is Thank you.